| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ewa_d7
|
Wysłany: 2008.03.20, 20:52 Temat postu: |
|
|
Witam,
szukam informacji o zabiegu sympatektomii piersiowej na Śląsku, najlepiej w Katowicach. Jeśli ktoś zna jakiś adres to bardzo proszę o informację. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
quler Gość
|
Wysłany: 2008.03.26, 19:38 Temat postu: |
|
|
| Witam ja tez jestem ze Ślaska ale jak juz bym musial to bym do tego Lublina pojechał. Chodzi mi o to czy rece po zabiegu sa w pelni sprawne (silne, zkoorynowane itp) i czy dlugo boli po zabiegu? prosze o info |
|
| Powrót do góry |
|
 |
beblotko
|
Wysłany: 2008.03.29, 15:52 Temat postu: sympatektomia |
|
|
A mnie sympatektomię robił w Lublinie dr.Rybojad. Jestem bardzo zadowolona. Obie strony zostały zrobione jednoczasowo. Po 4 tygodniach prawie nie pamiętałam o zabiegu. Co do zakleszczenia nerwu to zabieg taki można wykonać również w Lublinie, choć lekarze go nie polecają. To nieprawda, że zakleszczenie jest odwracalne. Poza tym jak tłumaczył mi doktor często pozostają połączenia oboczne i efekt może u niektórych być niewystarczający. W trakcie pobytu rozmawiałam z dziewczyną, która miała robioną sympatektomię videotorakoskopowo w innym ośrodku ( nie pamiętam gdzie) i do Lublina przyjechała na poprawkę, którą również robił jej dr. Rybojad. Po zabiegu była bardzo zadowolona.
Pozdrawiam wszystkich. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gucio Gość
|
Wysłany: 2008.03.29, 15:58 Temat postu: |
|
|
Podniesliscie mnie wszyscy na duchu, jestem w stanie się poświęcić i pojechać kawał drogi do Lublina. Mam tylko małe wątpliwości co do tego pocenia się kompensacyjnego.. Czy np ewentualne pocenie się w okolicach brzucha czy na plecach jest obfite? Nie chcę mieć po operacji podobnego problemu tyle że w innym miejscu... Bo trochę byłoby to wówczas odsunięcie się od jednego kłopotu a wejście w drugi...
Moje kolejne pytanie: czy poddając się takiemu zabiegowi efekt trwa cały czas? Czy np jest jakieś ograniczenie czasowe - rok/dwa?
Czy poddając się zabiegowi piersiowemu jest również szansa, że podziała na stopy? Czy w ogóle jest to niemożliwe?
Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
beblotko Gość
|
Wysłany: 2008.03.30, 14:42 Temat postu: |
|
|
| Guciu. Pocenie w innych miejscach jest nie aż takie obfite. Ja w każdym razie nie narzekam. Efekt podobno jest trwały. Ja w każdym razie nie słyszałam o kimś kto miał nawrót. Jeśli chodzi o stopy to robią sympatektomię lędźwiową na oddziałach chirurgii naczyniowej w Lublinie ale i w innych miastach. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Daria Gość
|
Wysłany: 2008.04.02, 22:05 Temat postu: |
|
|
Witam.
Proszę jesli można o jakiś kontakt do dr Tomasza Stefaniaka z AM w Gdańsku. Dzięki serdecze. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Piotrek Gość
|
Wysłany: 2008.04.03, 20:28 Temat postu: Dolegliwośc |
|
|
Witam,
Smigacz - dzięki za twojego posta na tym forum według mnie jest bardzo pomocny w zwalczaniu tej dolegliwości
Czytałem różne wypowiedzi na kilku forach ale dopiero po przeczytaniu Twojego zdecydowałem się wykonać ten zabieg.
Q: Czy aby napewno ten zabieg jest refundowany ?
Wysłałem zapytanie do Kliniki w Lublinie i otrzymałem negatywną odpowiedż . Może podasz mi namiary na specjalistę który wykonywał ten zabieg u Ciebie ?
Dzięki i pozdrawiam
Piotrek |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcinowski Gość
|
Wysłany: 2008.04.10, 19:06 Temat postu: |
|
|
Witam.
Tak dopiero teraz czytam dziś o tym całym zabiegu i zaczynam brać go na bardzo poważne. Dlatego tez mam pytanie min. czy zabieg jest nadal refundowany bo to cały czas sie zmienia, strajki itp . z reszta wiecie sami.
Ogolnie czy mógł by sie wyypowiedziec ktoś kto miał zabieg przeprowadzony pare miesiecy temu. jak to wygląda w dłuzszym odstępie czasu bo z tego co czytąłem to zauważyłem zę większość z osób na forum wypowiada się w niedalekim okresie po zabiegu.
I jak długo wraca się do stanu z przed zabiegu.
Może mógł by ktoś jeszcze się wypowiedzieć na temat tego zabiegu w Gdańsku?.
Jeśli miał by ktoś chęć to prosił bym o bliższe informacje na maila
fan9@vp.pl
POZDRAWIAM |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcinowski Gość
|
Wysłany: 2008.04.10, 19:07 Temat postu: |
|
|
P.S
Może jest podobna klinika na dolnym śląsku ??  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
makak Gość
|
Wysłany: 2008.04.11, 13:05 Temat postu: |
|
|
| Zabieg jest w 100% refundowany cały czas (zabieg - 2gą część miałem parę dni temu więc jestem na czasie). Co do klinik na Śląsku to chyba nie ma, też jestem z tych okolic i musiałem się pchać do Łodzi - nigdzie indziej nie znalazłem. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ana Gość
|
Wysłany: 2008.04.14, 16:38 Temat postu: Re: sympatektomia |
|
|
(...)W trakcie pobytu rozmawiałam z dziewczyną, która miała robioną sympatektomię videotorakoskopowo w innym ośrodku ( nie pamiętam gdzie) i do Lublina przyjechała na poprawkę, którą również robił jej dr. Rybojad. Po zabiegu była bardzo zadowolona.
Pozdrawiam wszystkich.[/quote]
Na poprawkę? To znaczy że nie podziałało do końca? Ja jestem 5 dzień po zabiegu prawej strony (lewa za miesiąc) i wczoraj poczułam, że dłoń znów mi siępoci! nie tak jak dawniej oczywiście, pot nie spływa. ale jest wyraźnie wilgotna, klei się. Czy u kogoś z was wystąpiło coś podobnego? czy to MINIE? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ana Gość
|
Wysłany: 2008.04.14, 16:48 Temat postu: |
|
|
| podam e-mail gdyby ktoś mógł i chciał mi pomóc, albo miał jakieś pytania: sannuszka@wp.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2008.04.17, 14:37 Temat postu: Dominika |
|
|
cześć.jestem po obustronnej sympatektomii piersiowej.mija juz 4 dzien od kiedy wróciłam ze szpitala i jest coraz lepiej.
Ręce prezesuszone.Zadnego pocenia w innych miejscach.
Moj organizm przystosowuje sie do nowej sytuacji , czuje sie inaczej niz zawsze.Jestem troche osłabiona.Sciska mnie w zołądku.
Ale zapominam o tym zaraz tylko gdy spoglądam na ręce.
Super jest je miec suche.Jestem stasznie zadowolona.
Nie zapominam tez o Was.To moj nr kom 721586391-dzwoncie , odpowiem na wszystkie pytania. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kk Gość
|
Wysłany: 2008.04.18, 14:37 Temat postu: |
|
|
witam,
ja jestem zdecydowany na zabieg sympatektomii w Gdansku, gdyz tam robia zakleszczenie nerwow. Bylem na konsultacjach u dr Stefaniaka. Bardzo dobry fachowiec, wszystko mi dokladnie wytlumaczyl. Juz niedlugo bede po to wam opowiem.
pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
 |
paula Gość
|
Wysłany: 2008.04.18, 14:44 Temat postu: sympatektomia w łodzi |
|
|
| Mam prośbę do SZYBKI Jestem z łodzi, chciałabym tez poddac sie temu zabiegowi, mógłbyś napisac jaki lekarz dokonywał zabigu i jakie badania musiałes zrobic? Może podasz jakis namiar na siebie? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|