Publikacje Nowości Opinie Koszyk Jak kupować Kontakt Sklep on-line
Forum Mydlandia

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Sympatektomia Piersiowa na pocące się dłonie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 14, 15, 16  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mydlandia Strona Główna -> Problemy za skórą
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ewa_d7

PostWysłany: 2008.03.20, 20:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,
szukam informacji o zabiegu sympatektomii piersiowej na Śląsku, najlepiej w Katowicach. Jeśli ktoś zna jakiś adres to bardzo proszę o informację.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
quler
Gość

PostWysłany: 2008.03.26, 19:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam ja tez jestem ze Ślaska ale jak juz bym musial to bym do tego Lublina pojechał. Chodzi mi o to czy rece po zabiegu sa w pelni sprawne (silne, zkoorynowane itp) i czy dlugo boli po zabiegu? prosze o info
Powrót do góry
beblotko

PostWysłany: 2008.03.29, 15:52    Temat postu: sympatektomia Odpowiedz z cytatem

A mnie sympatektomię robił w Lublinie dr.Rybojad. Jestem bardzo zadowolona. Obie strony zostały zrobione jednoczasowo. Po 4 tygodniach prawie nie pamiętałam o zabiegu. Co do zakleszczenia nerwu to zabieg taki można wykonać również w Lublinie, choć lekarze go nie polecają. To nieprawda, że zakleszczenie jest odwracalne. Poza tym jak tłumaczył mi doktor często pozostają połączenia oboczne i efekt może u niektórych być niewystarczający. W trakcie pobytu rozmawiałam z dziewczyną, która miała robioną sympatektomię videotorakoskopowo w innym ośrodku ( nie pamiętam gdzie) i do Lublina przyjechała na poprawkę, którą również robił jej dr. Rybojad. Po zabiegu była bardzo zadowolona.
Pozdrawiam wszystkich.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Gucio
Gość

PostWysłany: 2008.03.29, 15:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podniesliscie mnie wszyscy na duchu, jestem w stanie się poświęcić i pojechać kawał drogi do Lublina. Mam tylko małe wątpliwości co do tego pocenia się kompensacyjnego.. Czy np ewentualne pocenie się w okolicach brzucha czy na plecach jest obfite? Nie chcę mieć po operacji podobnego problemu tyle że w innym miejscu... Bo trochę byłoby to wówczas odsunięcie się od jednego kłopotu a wejście w drugi...

Moje kolejne pytanie: czy poddając się takiemu zabiegowi efekt trwa cały czas? Czy np jest jakieś ograniczenie czasowe - rok/dwa?

Czy poddając się zabiegowi piersiowemu jest również szansa, że podziała na stopy? Czy w ogóle jest to niemożliwe?

Pozdrawiam
Powrót do góry
beblotko
Gość

PostWysłany: 2008.03.30, 14:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Guciu. Pocenie w innych miejscach jest nie aż takie obfite. Ja w każdym razie nie narzekam. Efekt podobno jest trwały. Ja w każdym razie nie słyszałam o kimś kto miał nawrót. Jeśli chodzi o stopy to robią sympatektomię lędźwiową na oddziałach chirurgii naczyniowej w Lublinie ale i w innych miastach.
Powrót do góry
Daria
Gość

PostWysłany: 2008.04.02, 22:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.
Proszę jesli można o jakiś kontakt do dr Tomasza Stefaniaka z AM w Gdańsku. Dzięki serdecze.
Powrót do góry
Piotrek
Gość

PostWysłany: 2008.04.03, 20:28    Temat postu: Dolegliwośc Odpowiedz z cytatem

Witam,
Smile Smigacz - dzięki za twojego posta na tym forum według mnie jest bardzo pomocny w zwalczaniu tej dolegliwości Laughing
Czytałem różne wypowiedzi na kilku forach ale dopiero po przeczytaniu Twojego zdecydowałem się wykonać ten zabieg.
Q: Czy aby napewno ten zabieg jest refundowany ?
Wysłałem zapytanie do Kliniki w Lublinie i otrzymałem negatywną odpowiedż . Może podasz mi namiary na specjalistę który wykonywał ten zabieg u Ciebie ?
Dzięki i pozdrawiam
Piotrek
Powrót do góry
Marcinowski
Gość

PostWysłany: 2008.04.10, 19:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.
Tak dopiero teraz czytam dziś o tym całym zabiegu i zaczynam brać go na bardzo poważne. Dlatego tez mam pytanie min. czy zabieg jest nadal refundowany bo to cały czas sie zmienia, strajki itp . z reszta wiecie sami.
Ogolnie czy mógł by sie wyypowiedziec ktoś kto miał zabieg przeprowadzony pare miesiecy temu. jak to wygląda w dłuzszym odstępie czasu bo z tego co czytąłem to zauważyłem zę większość z osób na forum wypowiada się w niedalekim okresie po zabiegu.
I jak długo wraca się do stanu z przed zabiegu.
Może mógł by ktoś jeszcze się wypowiedzieć na temat tego zabiegu w Gdańsku?.
Jeśli miał by ktoś chęć to prosił bym o bliższe informacje na maila
fan9@vp.pl

POZDRAWIAM
Powrót do góry
Marcinowski
Gość

PostWysłany: 2008.04.10, 19:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

P.S
Może jest podobna klinika na dolnym śląsku ?? Wink
Powrót do góry
makak
Gość

PostWysłany: 2008.04.11, 13:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zabieg jest w 100% refundowany cały czas (zabieg - 2gą część miałem parę dni temu więc jestem na czasie). Co do klinik na Śląsku to chyba nie ma, też jestem z tych okolic i musiałem się pchać do Łodzi - nigdzie indziej nie znalazłem.
Powrót do góry
Ana
Gość

PostWysłany: 2008.04.14, 16:38    Temat postu: Re: sympatektomia Odpowiedz z cytatem

(...)W trakcie pobytu rozmawiałam z dziewczyną, która miała robioną sympatektomię videotorakoskopowo w innym ośrodku ( nie pamiętam gdzie) i do Lublina przyjechała na poprawkę, którą również robił jej dr. Rybojad. Po zabiegu była bardzo zadowolona.
Pozdrawiam wszystkich.[/quote]
Na poprawkę? To znaczy że nie podziałało do końca? Ja jestem 5 dzień po zabiegu prawej strony (lewa za miesiąc) i wczoraj poczułam, że dłoń znów mi siępoci! nie tak jak dawniej oczywiście, pot nie spływa. ale jest wyraźnie wilgotna, klei się. Czy u kogoś z was wystąpiło coś podobnego? czy to MINIE?
Powrót do góry
Ana
Gość

PostWysłany: 2008.04.14, 16:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

podam e-mail gdyby ktoś mógł i chciał mi pomóc, albo miał jakieś pytania: sannuszka@wp.pl
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: 2008.04.17, 14:37    Temat postu: Dominika Odpowiedz z cytatem

cześć.jestem po obustronnej sympatektomii piersiowej.mija juz 4 dzien od kiedy wróciłam ze szpitala i jest coraz lepiej.
Ręce prezesuszone.Zadnego pocenia w innych miejscach.
Moj organizm przystosowuje sie do nowej sytuacji , czuje sie inaczej niz zawsze.Jestem troche osłabiona.Sciska mnie w zołądku.
Ale zapominam o tym zaraz tylko gdy spoglądam na ręce.
Super jest je miec suche.Jestem stasznie zadowolona.
Nie zapominam tez o Was.To moj nr kom 721586391-dzwoncie , odpowiem na wszystkie pytania.
Powrót do góry
kk
Gość

PostWysłany: 2008.04.18, 14:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam,

ja jestem zdecydowany na zabieg sympatektomii w Gdansku, gdyz tam robia zakleszczenie nerwow. Bylem na konsultacjach u dr Stefaniaka. Bardzo dobry fachowiec, wszystko mi dokladnie wytlumaczyl. Juz niedlugo bede po to wam opowiem.

pozdrawiam
Powrót do góry
paula
Gość

PostWysłany: 2008.04.18, 14:44    Temat postu: sympatektomia w łodzi Odpowiedz z cytatem

Mam prośbę do SZYBKI Jestem z łodzi, chciałabym tez poddac sie temu zabiegowi, mógłbyś napisac jaki lekarz dokonywał zabigu i jakie badania musiałes zrobic? Może podasz jakis namiar na siebie?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mydlandia Strona Główna -> Problemy za skórą Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 14, 15, 16  Następny
Strona 2 z 16

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach