Publikacje Nowości Opinie Koszyk Jak kupować Kontakt Sklep on-line
Forum Mydlandia

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

CZERWONE PLAMY NA DEKOLCIE
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mydlandia Strona Główna -> Problemy za skórą
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aguska200
Gość

PostWysłany: 2009.05.10, 15:39    Temat postu: :):) Odpowiedz z cytatem

hejjj, mam ten sam problem. czerwone plamki na dekoldzie i ramionach. nie da sie z tym zyc. wczesniej wystepowaly jedynie przy sytuacjach stresowych teraz nawet bez stresu. bylam u dermatologa i psychologa i wiecie co... nikt nie zna na to lekarstwa. ale dostalam jedna rade od pani psycholog. moze wyda sie to niektorym glupie ale moze warto sie spotkac tak razem w grupie. kazdy z nas ma to samo i nikt nie bedzie sie denerwowal z powodu wyskoczenia plamek bo kazdy z nas wie od czego to jest. w grupie nabiera sie pewnosci siebie. wiec moze jednak ten pomysl nie jest taki glupi... ja jestem z kielc piszcie co o tym sadzicie:) pozdrawiam
Powrót do góry
marta578

PostWysłany: 2009.05.11, 11:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pomysł Gościa ze słońcem jest świetny.Myślę, że bieganie od lekarza do lekarza nie bardzo pomoże bo to sprawia, że wciąz się myśli o tych plamach. Moim zdaniem wystarczy je wysmarować maścią np acne derm i zostawić w spokoju.Zaczną znikać powoli i nie trzeba ioch mierzyć co rano w lustrze. Akceptacja siebie to nam lepiej pomoże.
marta578

PostWysłany: 2009.05.11, 12:42    Temat postu: Re: :):) Odpowiedz z cytatem

[quote="aguska200"]hejjj, mam ten sam problem. czerwone plamki na dekoldzie i ramionach. nie da sie z tym zyc. wczesniej wystepowaly jedynie przy sytuacjach stresowych teraz nawet bez stresu.

Te diabły wyskakują bo myślisz o nich a wtedy pojawiają się . No i przez to stresujesz się cały czas. Moim zdaniem trzeba sobie znaleźć jak najwięcej zajęć żeby nie mieć czasu o nich myśleć. Szkoła, praca, hobby, wszystko co odrywa nas od lustra Smile co o tym myślicie?

A na uspokojenie polecam ziołowy nerwomix. Smile

Piszcie jakoś wspólnie trzeba sobie radzić.
madzia
Gość

PostWysłany: 2009.05.12, 16:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W sprawie opalania to rzeczywiście skutkuje-na okres letni i początek jesieni,potem opalenizna schodzi i zaczyna się nosić golfy.Ja ten sposób stosuję od kilkunastu lat (mam 43) ale ostatnio kosmetyczka powiedziała że skóra wrażliwa,taka jak moja nie znosi słońca i opalanie jej będzie z roku na rok pogarszać stan.I rzeczywiście widzę że się pogarsza ale może to nie z powodu słońca tylko wieku... Rolling Eyes
Powrót do góry
marta578

PostWysłany: 2009.05.12, 17:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wszystko ma swoje plusy i minusy. Acnederm stosuje się też na przebarwienia i blizny po trądziku. A może to kwestia niedoboru niektórych mikroelementów. Na stronce www.acnederm.pl dowiesz się co jeść żeby poprawić cerę. Ja wsuwam pestki z dyni bo podobno cynk pomaga a one go mająSmile
Maja patrzy w niebo
Gość

PostWysłany: 2009.05.12, 17:45    Temat postu: Czerwone plamy na dekolcie Odpowiedz z cytatem

Niestety mam to samo!!! Niby nie jestem niesmiała, kontroluje swoje emocje i jestem opanowana, a plamy mam jak tylko znajde sie w jakiejs nowej sytuacji. Czerwone placki na szyi i dekolcie. mysle, ze wychodza wyparte nerwy i kompleksy? Choc jestem uwazana za atrakcyjna osobe w stresujacych sytuacjach, wtedy gdy sie mnie ocenia wychodza plamy:(

Moja rada zaakceptowac je:) mniej wtedy wychodza:)
Powrót do góry
marta578

PostWysłany: 2009.05.13, 17:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myślę, że trzeba szukać sposobów żeby było ich jak najmniej. Dlatego polecam preparat ziołowy nervomix, który pomaga w walce ze stresem. A jeżeli są to plamy ,przebarwienia na skórze to polecam maść Acne Derm - w aptekach bez recepty.Zgadzam się jednak , że zwalczanie plam nie może być treścią życia i należy się z nimi oswoić.

stronki internetowe o tych produktach:
www.acnederm.pl, www.nervomix.pl
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mydlandia Strona Główna -> Problemy za skórą Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Strona 9 z 9

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach