| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: 2007.11.18, 18:36 Temat postu: świadomość ekologiczna Polaków ;( |
|
|
| a propos trosk... mnie właśnie to dobija. a konkretniej brak świadomości różnych zagrożeń, które bezmyślność ludzi na nas sprowadza... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ritka
|
Wysłany: 2007.11.18, 18:38 Temat postu: |
|
|
to wyżej to pisałam ja tylko zapomniałam się zalogować  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Agulla
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ritka
|
Wysłany: 2007.11.19, 19:09 Temat postu: |
|
|
no mam na myśli na przykład to że ludzie prawie w ogóle nie zwracają uwagi na ochronę środowiska. owszem coś tam odgórnie słychać, ale ludzie jednostkowo niespecjalnie przywiązują do tego wagę... albo np. to że świat w takim kształcie i z tak prowadzoną polityką pełen jest agresji że aż strach  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Agulla
|
Wysłany: 2007.11.21, 11:20 Temat postu: |
|
|
wiesz, dzieje się pewnie tak dlatego że mało się mówi np. o świetlówkach czy o segregacji odpadów...nie ma kto ludzi uświadomić...a nawet jeśli się już mówi to jest to wąskie grono zainteresowanych _________________ http://r1.bloodwars.interia.pl/r.php?r=77205 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2007.11.21, 19:23 Temat postu: |
|
|
| ja widziałam już kilkanaście bilbordów odnośnie ochrony środowiska, ostatnio o oddawaniu zużytych świetlówek właśnie. myślę że taka kampania powinna mieć przebicie, skoro dość często widać ja na mieście... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Agulla
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Agulla
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ritka
|
Wysłany: 2007.11.25, 19:35 Temat postu: |
|
|
| bardzo podoba mi się ten pomysł, bo nie trzeba nigdzie szukać ani latać nie wiadomo gdzie coby je oddać. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Agulla
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tuna Gość
|
Wysłany: 2007.11.26, 22:10 Temat postu: |
|
|
| A wlasciwie jaka jest roznica miedzy zarowka a swietlowka...? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mevid Gość
|
Wysłany: 2007.11.27, 17:43 Temat postu: |
|
|
Różnica jest znaczna. Np. to że świetlówka nie jest zwykłym odpadem, który można frywolnie wyrzucać na osiedlowy śmietniczek. Tylko co?
A czemu jest odpadem niebezpiecznym to chyba wiemy, prawda? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tuna Gość
|
Wysłany: 2007.11.27, 21:00 Temat postu: |
|
|
| Nie wiemy:(. Ale chcemy wiedziec:D |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bobson Gość
|
Wysłany: 2007.11.28, 10:27 Temat postu: |
|
|
| świetlówka zawiera rtęć. po wyrzuceniu na śmietnik na bank ulega rozbiciu i rtęć z niej wycieka w związku z czym stanowi powazne zagrożenie dla otoczenia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mevid Gość
|
Wysłany: 2007.11.28, 13:16 Temat postu: |
|
|
Bobson odrobił lekcje...
No może nie każda ulega stłuczeniu, niemniej jest to poważne zagrożenie zarówno dla otoczenia jak i osób pracujących przy odpadach.
Poza tym wiele razy widziałam scenki, kiedy to dzieciaki dla zabawy rozbijają takie znalezione przedmioty. W przypadku świetlówek jest to już poważniejsza sprawa... :/
A co do ścisłości to w świetlówce są raczej opary rtęci więc może nie wyciekają a... hmmm ulegają dyfuzji na zewnątrz? Jakoś wyciekanie bardziej kojarzy mi się z cieczą, ale mogę się mylić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|