Publikacje Nowości Opinie Koszyk Jak kupować Kontakt Sklep on-line
Forum Mydlandia

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Mam problemy z cerą
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mydlandia Strona Główna -> Problemy za skórą
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Asia
Gość

PostWysłany: 2005.05.27, 18:11    Temat postu: Mam problemy z cerą Odpowiedz z cytatem

mam 13lat mam trądzik pomocy!!!!!!!!!! Rolling Eyes Question Exclamation Question Wink pomocy
Powrót do góry
Aldona P / Mydlandia.pl

PostWysłany: 2005.06.06, 12:29    Temat postu: Trądzik młodzieńczy Odpowiedz z cytatem

W zasadzie to normalna "przypadłośc" każdego nastolatka.
Proponuje na początek naturalny sposób, przemywanie twarzy rumiankiem, później mozna włączyć do kuracji również specjalistyczne kosmetyki antybakteryjne o działaniu przeciwtrądzikowym (seria AcneLine - tonik http://www.mydlandia.pl/produkt.php?id=365 i żel do mycia twarzy - http://www.mydlandia.pl/produkt.php?id=366 )
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kabi

PostWysłany: 2005.10.12, 12:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm, ja mam 22 lata i nadal zwłaszcza przed okresem mam problem z trądzikiem:/ Łykalam jakies antybiotyki od dermatologa , nie powiem pomagały, ale rozregulowalam sobie całkiem zoładek:/ dlatego znacie moze jakies sposoby, co jesc? co pic? do oczyszczania twarzy stosuje kosmetyki z serii Normaderm Vichy sa bardzo dobre, polecam:) Ale mysle ze trzeba to "zwalczyc" wewnętrznie:/
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Adres AIM
Specjalista
Gość

PostWysłany: 2005.10.28, 15:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Muszę Cię zmartwić! Trądziku nie można zlikwidować. Nie wystarczy kilka tygodni stosowania "cudownych" preparatów,o których pisała Aldona. Pomagają one jedynie złagodzić jego przebieg i zabezpieczyć twarz przed ewentualnymi bliznami w przyszłości. Musisz koniecznie stosować się do kilku zasad, a mianowicie nie dotykać twarzy bez potrzeby zwłaszcza brudnymi rękami! Poza tym wszystkie poważniejsze zabiegi konsuttuj z lekarzem dermatologiem. Przede wszytskim nie podejmuj się tzw. wyciskania pryszczy. Może to zpowodować trwałe blizny na przyszłość!

Pozdrawiam i zyczę powodzenia!!!
Powrót do góry
Kabi

PostWysłany: 2005.10.30, 20:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mysle,ze jest to uwarunkowane hormonami:/ trzeba zaczac przyjmowac tabletki antykoncepcyjne, tudziez o dzialaniu podobnym.Np Diane35 jest tabletka antykoncepcyjna stosowana w leczeniu tradziku. kosmetyki tylko "tuszuja" usuwaja z zewnatrz wypryski a sęk tkwi pod skóra, wiec trzeba to zwalczyc od środka. Ja sie wlasnie wybralam do Ginelokoga, po przebadaniu mnie zlecil mi stosowac Diane35, przez jakis czas. No zobaczymy, za tydzien mam wziac pierwsza tabletke. Mam nadzieje ze koszmar zniknie na zawsze Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Adres AIM
Lilka
Gość

PostWysłany: 2005.11.14, 22:40    Temat postu: kup to !!!:) Odpowiedz z cytatem

Nie martw się .Kup mydlo z mydlarni "Bańka"- herbaciane z chmielem.Ja od zawsze miałam problemy z cerą,a teraz ma je moja córka ,więc szukaliśmy "co by tu" ,bo nic nie pomagało,aż znależliśmy to mydło!Mąż zadał pytanie komuś,kto już go kupił wcześniej ,uzyskal pozytywną bardzo odpowiedż i zaryzykowaliśmy.Na efekty naprawdę nie trzeba było długo czekać-poprawa jest moim zdaniem ogromna ,chociaż córce ten problem "mało przeszkadza".Gdyby ktoś się do tego przylożyl,tzn.stosował go codziennie ,myśle ,że powinien być bardzo zadowolony.Ja stosuję to mydlo raz ,dwa razy w tygodniu,bo już nie mam takich problemów ,jak kiedyś i efekt mnie zadziwia .Polecam naprawdę.Jeżeli byś skorzystala z mej rady,to proszę- odpisz za jakiś czas,jakie są u Ciebie efekty.Mój adres e-mailowy to:m.mosor@poczta.fm.Życzę powodzenia w walce z trądzikiem -zmorą pokoleńSmilei pozdrawiam serdecznie.Acha-mydło nie jest może najtańsze(z przesyłką chyba około 23 złote),ale jest za to bardzo wydajne.A efekty widać niemal natychmiast !!! Naprawdę u mnie było warto!!!
Powrót do góry
Lilka
Gość

PostWysłany: 2005.11.14, 22:53    Temat postu: do Kabi:) Odpowiedz z cytatem

Wyślę Ci linka z tym mydełkiem ,po kilku myciach powinnaś się ucieszyć.Jeżeli naprawdę trądzik był Twoim problemem ,to może będziesz mogła ten problem przenieść do historii Smile.A antykoncepcję polecam ,jeżeli jest Ci potrzebna faktycznie też w celach antykoncepcyjnych lub problemach "bardziej"kobiecych,niż sam trądzik:) http://www.mydelniczka.com/sklep,718,16565982,54809817516162,01,,pl-pln,6499,0.html Pozdrawiam. Lilka
Powrót do góry
ania
Gość

PostWysłany: 2006.01.10, 13:55    Temat postu: cera Odpowiedz z cytatem

:oops:
Powrót do góry
VitisVinifera

PostWysłany: 2006.04.07, 07:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tabletki Diane 35 nie są dobrym rozwiązaniem dla kobiet, a szczególnie tych młodych. Przede wszystkich posiadają dość duże dawki hormonów, co może wpłynąć na rozregulowanie układu hormonalnego. Tak było w moim przypadku, nie mogłam dostać miesiączki przez pół roku po odstawieniu. Poza tym tabletki te powodują uszkodzenia wątroby no i nie likwidują problemu trądzika na zawsze. Po odstawieniu z reguły powodują nawrót i to często o wiele bardziej zaostrzony, czasem przeradzający się w trądzik sterydowy, bardzo ciężki do wyleczenia. Nawrót może nastąpic nawet 2,3 lata po odstawieniu.Brałam te tabletki przez około 2 lata i teraz, po czasie bardzo tego żałuję...
Próbujcie innych sposobów na walkę z trądzikiem aby nie załatwić sie na amen. Dobre rezultaty daje kwas azelainowy (AcneDerm) czy też adapalen (Differin). Pijcie drożdze codziennie, bądź przyjmujcie suplementy zawierajace wyciągi z drożdzy. Stosujcie maseczki z zielonej glinki i regularnie złuszczajcie skórę peelingiem(raz, dwa razy w tygodniu).
Też miałam problemy z cerą i mam do teraz, jednakże mniejsze ponieważ jestem już troszkę starsza, ale na prawdę odradzam stosowanie Diane 35.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
pryszcz
Gość

PostWysłany: 2006.04.08, 21:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A dla mnie Diana to było jedyne rozwiązanie które pomogło. Przez ostatnie 6 miesięcy ich nie brałam ( w sumie przez przypadek przestałam, ale oczyściłam organizm) i teraz wstyd na ulice wyjśc. No ale już od 2 znowu je łykam, więc mam nadzieje że mój koszmar się skończy. A mam 24 lata i nadal trądzik ................
Powrót do góry
asiunia
Gość

PostWysłany: 2006.04.15, 20:51    Temat postu: SIARKOWA MOC!!!!!!! Odpowiedz z cytatem

DZIEWCZYNY!! W APTEKACH ALBO W HIPERMARKECIE GEANT DOSTANIECIE SIARKOWE MYDLO (cena 3,5)!! UZYWAMALAM JUZ WIELU PREPERATOW ALE SIARKI NIC NIE POBILO. Mialam ropny tradzik-mydelko dalo sobie z nim rade. Ostatnio zauwazylam ze wyszla cala seria produktow na bazie siarki-SERIA SIARKOWA MOC (TONIK, ZEL MYJACY, SERUM I KREM). Skusilam sie na krem matujacy antybateryjny SIARKOWA MOC(cena 14,50)-od tej pory nie uzywam fluidu !!!! Nareszcie skora nie swieci sie i wbrew pozorom ma przyjemny zapach. :D
Powrót do góry
mirka
Gość

PostWysłany: 2006.05.30, 09:06    Temat postu: trądzik Odpowiedz z cytatem

Mam 26 lat i problem z cerą, ponieważ mam trądzik i suchą cere.Wiem że może to być spowodowane zaburzeniami hormonalnymi,więc powinnam przyjmować tabletki hormonalne. Co oprócz przyjmowania hormonów mogę zrobić aby zlepszyć swoją cere Sad Sad . Dzięuje za porade
Powrót do góry
haloowaw

PostWysłany: 2006.10.20, 13:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiem, że kosmetyki Vichy Miokine są bardzo dobre w kwestii łagodzenia podrażnień oraz wygładzania skóry.
Powrót do góry
Zosia

PostWysłany: 2006.10.23, 19:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to by sie nawet zgadzalo zauwazylam zmiany pod tym katem po uzyciu myokine Smile
Powrót do góry
Zosia

PostWysłany: 2006.10.25, 20:36    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

i cisza zapanowala w eterze Wink widac wszyscy sa zadowoleni z vichy:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mydlandia Strona Główna -> Problemy za skórą Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Strona 1 z 8

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach