| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Nanajka Gość
|
Wysłany: 2005.03.31, 14:44 Temat postu: problemy z tlusta skora na plecach |
|
|
Czy ktos zna jakies srodki ktore pomogly by mi na moja nieszczesna skore plecow? Normalnie mam je cale upstrzone w czerwone wypryski nie wiem jak mozna sie tego pozbyc |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aldona P / Mydlandia.pl
|
Wysłany: 2005.04.01, 13:33 Temat postu: Wypryski na plecach |
|
|
Hmm, zależy jak te wypryski wyglądają, czy są wypełnione wydzieliną (jeśli jest ich dużo i są bolesne radzę zgłosić się do dermatologa), czy są to czerwone drobne krosteczki (ich przyczyną może być np źle wypłukane ubranie z proszku lub płynu do płukania, dobrze jest prasować na lewą stronę podkoszulki i każdą rzecz którą się nakłada bezpośrednio na skórę).
Na początek żeby pomóc skórze zwalczyć drobniejsze zaczerwienienia proszę przemywać plecy rumiankiem (można też do kąpieli dodać wywar z rumianku). |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2005.06.10, 18:50 Temat postu: |
|
|
A ja mam też bardzo dużo krostek na plecach i taką tłustą skórę i rumianek nie pomaga. Co robić?  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2005.12.02, 20:05 Temat postu: Re: problemy z tlusta skora na plecach |
|
|
pomożcie ja jush nie moge, z tymi wypryskami... powiedzcie co zrobiC?!?!?!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
anawawa Gość
|
Wysłany: 2006.02.18, 07:41 Temat postu: problemy ze skóra |
|
|
[col witam nie wiem czy każdemu to pomoże ale ja stosuję na plecy taka samą kurację jak i na twarz tylko ze duzo częściej czyli: mam specjalna szczotkę do mycia pleców na rączce podczas kąpieli nanosze na nia peeling do twarzy na wypryski w tej chwili jest to clerasil i zwilżoną skorę smaruję przez chewilę sa jeszcze inne kosmetyki do twarzy na pryszcze typu żele itp.wszystko do mycia , je równiez stosuję w ten sam sposoob .Efekty sa super przynajmniej dla mnie moj mąz tez zawsze miał problemy z plecami teraz nie może sie nadziwić ze moję sa takie gładkie a kiedyś nie mogł na nie patrzec oczywiście na wszystko trzeba czasu ale i systematycznośći tylko nie trzyjcie ta szczotką mocno bardzo skory bo bedziecie miec podrazniona wystarczy mocniejsze wcieranie tych specyfików 2-3 razy w tygodniu i chwile potem z nimi posiedziec w wannie potem spłukac plecki bedą gładkie i bez syfków oby pomogło wam tak jaki i mnie pomogło pozdrawiamor=blue][/color] |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|