Hej...Mam pytanie do Martyny...Z jakimi cześciami ciała miałaś największe kłopoty?w skali od 1 do 10 jak mogłabyś określić swój stopień pocenia sie? Bo ja od 3 lat mam ten sam problem, nadpotliwość dotyczy u mnie głownie dłoni, stóp i okolic pach i naprawde jest ona poważna...Używam Antidral, ale niestety nie zauwazam żadnej poprawy i nie wiem czy zaryzykować i kupić Etiaxil...Naprawde go polecasz? Pozdawiam..
Wysłany: 2006.02.09, 07:39 Temat postu: Re: Nadmierna potliwosc
Etiaxil pomaga bardzo dobrze,ale tylko na pachy. Na dłonie i stopy jest raczej mało skuteczny, chyba że słabo się pocą,to może wtedy pomoże. W moim przypadku gdzie hh jest olbrzymia , to nie pomaga.
Wysłany: 2006.02.09, 13:31 Temat postu: nadpotliowość
Zacząłem jednak szukać czegoś co nie zrujnuje mnie, gdyż 6tyś rocznie to dla mnie bardzo dużo. W końcu znalazłem, kosz 30 razy mniejszy a efekt ten sam. Jedynie należy raz na 1-2 tyg posmarować miejsce w którym się pocimy. Specyfik także działa około pół roku, dla mnie bomba, nawet w letnie upały nie uroiła się jedna kropla potu.
Może będą mógł komuś pomóc, mailto: rawin90@gazeta.pl[/quote]
RAWIN, daj znac prosze jaki to specyfik Ci pomogl. Tylko prosze, niech to nie bedzie antidral lub etaxil-pomagaja tylko na pachy.PLEASE HELP
Wysłany: 2006.02.12, 14:30 Temat postu: sympatektomia piersiowa
Cześć przypadkeim trafiłam na to forum. Może to komuś się przyda ale te osoby którym nadmiernie pocą się ręce powinny poczytać o sympatektomi piersiowej. Sama miałam ten problem ale już na szczęscie jestem po operacji i wszytsko jest spoko.
A mogłabyś cos więcej napisać na temat sympatektomii piersiowej? Czytałam,ze ktos przechodził taki zabieg we Włoszech i był on dosyć kosztowny. W Polsce wykonuje się natomiast zabiegi sympatektomii chemicznej. Będę wdzięczna za informacje.
Sympatektomię piersiową wykonuje w Polsce wiele klinik, np. w Lublinie, Szpital Uniwersytecki w Krakowie, we Wrocławiu, w Warszawie, itd.
Jednak jest to dość ryzykowny zabieg grożący wieloma powikłaniami oraz poceniem kompensacyjnym. Gdyby nie to to ja też byłabym już po takiej operacji, jednak na razie wstrzymam sie trochę i poczekam do wprowadzenia sympatektomii chem., która jest to niebo bezpieczniejsza.
Wysłany: 2006.02.22, 23:44 Temat postu: Pomoglo Ci ??
Anonymous napisał:
ja tm ma problemy z poceniem sie twarzy i klatki piersiowej...jestem zdrowy jak nie wiem co...ale to cholerne pocenie sie mnie dobija:/nawet jesli ten antidral zadziala to przeciez chyba nie bede uzywal go na czolo :/:/CO MAM ROBIC !!! LUDZIE !!!!!!!!!
o prosze.Dawid zacytowal moja wypowiedz.a ja chcialem powiedziec ze uzywam tego antidralu na czolo i efekt jest super:Dnie pamietam juz kiedy spocilem sie na czole:Doczywiscie nie licze treningow bo to normalka:)czolo ok.pachy ok.i klatka ok.oby jak najdluzej.a do tego spozywam duze ilosci sodu czy czegos tam co trzyma wode w organizmie:)wiec jako to bedzie:D.pozdrawiam.....
Siemasz..mam pytanko ..bo wlasnie nie wiem czyu dobrze rozumiem kupujesz sobie w kulce antidral i smarujsz czolo oraz te miejsca gdzie sie pocisz i powaznie Ci pomoga..bo ja tak myslalem nad tym ale jakos bylem pewny ze to nic nie da..u mnie najgorzej jest w sytuacjach stresujacych no i ogolnie juz nie mowie nawet o lekkim wysilku ale u mnie to wlasnie klatka na dole plecy i czolo.. i nic nie pomagalo..ale z tym antidralem to nie probowaolem
nie jesteś wyjątkiem Paulino18.Takich osób jest o wiele więcej.
Do wszystkich z problemem pocenia:
na jeden i ten sam lek każdy organizm zareaguje zupełnie inaczej,jednemu pomoże, a drugiemu zaszkodzi,a trzeci nie będzie miał ani korzyści,ani skutków ubocznych.Często problem nadmiernego pocenia się jest związany z problemami np. hormonalnymi,albo z błędami żywieniowymi (a propos użytkownika,który napisał,by siedzieć w domu i objadać się chipsami-mógłby się nie ośmieszać, pisząc takie bzdury na forum,nawet jeśli sobie żartował).Warto się zgłosić do lekarza,może przyczyna tkwi gdzieś w środku Was.
Ja też mam potworne problemy z poceniem się i jest to dla mnie bardzo krępujące.Wystarczy że przyspieszę kroku,gdzy idę np.ulicą i jestem cała mokra,a nie przegrzewam organizmu,ubierając się na cebulkę.
Wypróbowałam polski produkt PEDIPUR-jest chyba jednym z tańszych,spośród wymienionych przez Was.Kosztuje ok.8 zł.Niestety jednak ma troszeczkę nieprzyjemny zapach,może tylko na mnie tak działał,powinien być raczej bezzapachowy.Na początku działał i stosowało się go raz na tydzień,ale po dłuższym czasie stosowania, po ok.miesiącu,przestał na Mnie działać i musiałam smarować się nim co drugi dzień.Pod pachami przez dzień,czy dwa miała biały nalot,bo to jest coś w rodzaju talku w kremie.Osobiście bardziej polecam ETIAXIL,który też stosuje się raz na chyba 2 tygodnie,ale kosztuje ok.40-50 zł.Tyle,że starcza na dość długo.PEDIPUR też polecam spróbować,drogi nie jest,a na kogoś innego może lepiej zadziałać niż na mnie-to cecha indywidualna.
Wysłany: 2006.02.23, 16:32 Temat postu: Bardzo się pocę
nie jesteś wyjątkiem Paulino18.Takich osób jest o wiele więcej.
Do wszystkich z problemem pocenia:
na jeden i ten sam lek każdy organizm zareaguje zupełnie inaczej,jednemu pomoże, a drugiemu zaszkodzi,a trzeci nie będzie miał ani korzyści,ani skutków ubocznych.Często problem nadmiernego pocenia się jest związany z problemami np. hormonalnymi,albo z błędami żywieniowymi (a propos użytkownika,który napisał,by siedzieć w domu i objadać się chipsami-mógłby się nie ośmieszać, pisząc takie bzdury na forum,nawet jeśli sobie żartował).Warto się zgłosić do lekarza,może przyczyna tkwi gdzieś w środku Was.
Ja też mam potworne problemy z poceniem się i jest to dla mnie bardzo krępujące.Wystarczy że przyspieszę kroku,gdzy idę np.ulicą i jestem cała mokra,a nie przegrzewam organizmu,ubierając się na cebulkę.
Wypróbowałam polski produkt PEDIPUR-jest chyba jednym z tańszych,spośród wymienionych przez Was.Kosztuje ok.8 zł.Niestety jednak ma troszeczkę nieprzyjemny zapach,może tylko na mnie tak działał,powinien być raczej bezzapachowy.Na początku działał i stosowało się go raz na tydzień,ale po dłuższym czasie stosowania, po ok.miesiącu,przestał na Mnie działać i musiałam smarować się nim co drugi dzień.Pod pachami przez dzień,czy dwa miała biały nalot,bo to jest coś w rodzaju talku w kremie.Osobiście bardziej polecam ETIAXIL,który też stosuje się raz na chyba 2 tygodnie,ale kosztuje ok.40-50 zł.Tyle,że starcza na dość długo.PEDIPUR też polecam spróbować,drogi nie jest,a na kogoś innego może lepiej zadziałać niż na mnie-to cecha indywidualna.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach