Publikacje Nowości Opinie Koszyk Jak kupować Kontakt Sklep on-line
Forum Mydlandia

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Aromatyczne sposoby na cellulit
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mydlandia Strona Główna -> Aromaterapia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Aldona P / Mydlandia.pl

PostWysłany: 2005.06.24, 14:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja dodam ze swej strony, że działanie każdego z olejków opisaliśmy na podstronie przypisanej danemu olejkowi.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
morela
Gość

PostWysłany: 2005.06.24, 15:04    Temat postu: lejek eteryczny geraniowy Odpowiedz z cytatem

ja teraz przeciw celulitowi uzywam plejku geraniowego, niestety nie moga go uzywac kobiety stosujace antykoncepcje hormonalna. olejek przyjemnie pachnie i co najwazniejsze dziala!! stosuje zel pod przysznic anty i krem, rowniez antycelulitisowy, no i do kapieli dodaje 8 kropli olejku. raz na tydzien robie sobie foliowanie, tzn. do kubeczka plasitowego wlewam dwie lyzki balsamu i dodaje 5 kropli olejku geraniowego i cynamonowego. zawijam folia spozywcza nogi, brzuch, uda i pod koldre na godzinke. efekt jest rewelacyjnu. juz prawie pozbylam sie celulitu:))

pozdrawiam
Powrót do góry
Gość
Gość

PostWysłany: 2006.03.13, 11:09    Temat postu: Re: Aromatyczne sposoby na cellulit Odpowiedz z cytatem

Proszę poradż :(cie mi jak najszybciej pozbyć się cellulitu. Sad
Powrót do góry
Justyna
Gość

PostWysłany: 2006.04.06, 12:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powracając do poparzeń słonecznych to wiele wyciagów roślinnych i olejków eterycznych wykazuje działanie fotouczulające.

Trochę więcej o fotouczuleniach dla zainteresowanych:

Fotouczulenie, inaczej działanie fotosensybilizujące, jest działaniem wzbudzającym nadwrażliwość (hiperreaktywność) organizmu na promieniowanie słoneczne z wytworzeniem przeciwciał przez związek znajdujący się w danej chwili w organizmie. Pod wpływem nasłonecznienia na skórze pojawia się rumień, w niektórych przypadkach może wystąpić stan zapalny skóry, a także zwiększone wydzielanie endegennego barwnika melaniny. Po ustąpieniu odczyny mogą pozostawać trwałe przebarwienia na skórze. Sprawca takich reakcji mogą być wyciągi z dziurawca, pokrzywy, bluszczu, pierwiosnka, ruty, arniki, mniszka lekarskiego, czy drzew iglastych.
Substancje roślinne mogą być alergenami zwłaszcza jeżeli będą zastosowane na skórę zmienioną chorobowo. Substancje takie występują w licznych roślinach z rodziny Compositate np. w nagietku i rumianku (wbrew powszechnemu przekonaniu o jego "łagodzącym" działaniu).

Ogólne pogrupowanie roślin fotouczulających:
1. Z rodziny baldaszkowatych, selerowatych np. seler, arcydzięgiel, pasternak, aminek większy, zawierające furanokumaryny
2. Z rodziny rutowatych, np. ruta zwyczajna, zawierające furanokumaryny oraz alkaloidy pochodne akrydyny
3. Z rodziny dziurawcowatych, np. dziurawiec zwyczajny zawierające hiperycynę
4. Z rodziny rdestowatych, np. gryka zwyczajna, zawierające fagopirynę.

Jeśli chodzi o działanie fotouczulające olejków eterycznuch to szczególnie ostrożnie obchodzić się z tymi, które zawierają furanokumaryny:
- olejek bergamotowy
- cytrynowy
- pomarańczowy
- grapefruitowy
- limetkowy
- mandarynkowy
- arcydzięglowy.
Powrót do góry
Justyna
Gość

PostWysłany: 2006.04.06, 12:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi o działanie antycellulitowe olejków eterycznych to sprzymierzeńcami w walce są nastepujące olejki:
- jałowcowy i cyprysowy (regulują metabolizm komórek skóry, odtruwają i usuwają zbędną wodę)
- rozmarynowy, imbirowy, cynamonowy (działają drażniąco dzięki czemu poprawiają ukrwienie skóry i udrażniają szlaki metaboliczne),
- oleje grapefruitowy, geraniowy(działąją tonizująco i oczyszczająco na skórę)
http://www.profarm.com.pl/index.php/pl/6-o/36
http://www.profarm.com.pl/index.php/pl/6-o/37
Powrót do góry
asia
Gość

PostWysłany: 2006.04.15, 20:35    Temat postu: Kostka + balsam TALIA FITNESS - TO JEST ROZWIAZANIE!! Odpowiedz z cytatem

Od 2 miesiecy uzywam kosmetykow firmy Barwa - linia Talia Fitness. Kupilam sobie kostke wyszczuplajaco-modelujaca oraz balsam i to dziala!!! Codziennie przed spaniem myje uda (tam mam celluit) mydelkiem z alg a potem smaruje blasamem. Skora juz po pierwszym uzyciu staje sie elastyczna a nie jak wczesniej wiotka.
Moja kolezanka uzywa ten Kremu-zelu ujedrniajacego do biustu i dekoltu z tej samej linii produktow - tez jest zachwycona!!
Kosmetyki sa bardzo tania i naprawde dobre!!!
Powrót do góry
marzena
Gość

PostWysłany: 2006.07.04, 22:19    Temat postu: antykoncepcia a olejek geraniowy Odpowiedz z cytatem

dlaczego nie mozna uzywac olejku geraniowego jak uzywa sie antykoncepcji hormonalnej ?[/list][/list]
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: 2006.07.18, 11:48    Temat postu: cellulit Odpowiedz z cytatem

dziewczyny!
Z cellulitem borykam się już drugie wakacje / w zimie jakoś mniej mi to przeszkadza i walkę sobie odpuszczam / w tamtym roku po przyjeżdzie z nad morza byłam bardzo zdesperowana, zaczełam jeżdzić na rowerze, stosować pilingi masaże itd. .... dało to jakieś tam efekty. W tym roku do walki wzięłam się na początku wakacji a że jestem bardziej leniwa niż kiedyś kupiłam sobie APLEFIT wziełam dopiero 19 tabletek /jest ich w opakowaniu 100/ i już widać efekty, co mnie bardzo cieszy.myślę że na mini jeszcze za wcześniej, ale gdybym do tego dodała ćwiczenia i jakiś krem byłoby CUD. spróbujcie może i wam pomoże.
Powrót do góry
harcereczka82

PostWysłany: 2007.01.18, 14:29    Temat postu: a ja polecam kosmetyki Odpowiedz z cytatem

a ja polecam kosmetyki firmy Pollena Aroma jest bardzo z nich zadowolona. wiec polecam. wiecej znajdziesz na stronie www.pollenaaroma.com
Powrót do góry
zuza_db

PostWysłany: 2007.02.18, 19:03    Temat postu: olejkowe rozważania Odpowiedz z cytatem

po przeczytaniu kilku postów na temat olejków stwierdziłam że spróbuję jestem tu nowa i trafiłam całkiem przypadkiem. pozdrawiam wszystkich zuzia
P.S masażu z kawy już kiedyś próbowałam rewelka a co dopiero z dodatkiem olejków które zamówię Very Happy
Powrót do góry
Katy74

PostWysłany: 2007.03.07, 14:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja na jednym z forum znalazłam taki przepis na domowy balsam anty cellulitisowy Wink

PRZEPIS NA "PAPKĘ"

- olejki aromatyczne do nabycia w sklepach zielarskich i aptekach, mogą być wszystkie na otyłość i cellulitis. Ja stosuję paczulę, grapefruit, mandarynkę, koper włoski i geranum.
- 3-4 łyżeczki imbiru
- 3-4 łyzeczki cynamonu
- 3-4 łyżeczki kawy rozpyuszczalnej
- balsam ok.200 ml

Balsam może być najtańszy, kawa też.

Wymieszać dokładnie wszystkie składniki.
Powstałą miksturę wmasować w problematyczne miejsca, nałożyć grupiej i poczekac chwilę aż się trochę wchlonie 2-3 min. następnie owinąc się folią spożywczą. ważne jes aby foli nie zawijac zbyt mocno aby się nie zwijała. Ubrać jakieś stare ubranie (którego nie szkoda pobrudzić), dres, lub piżama i okrywamy się kocem.
Leżymy ok. godziny, więc aby nie było nudno dobrze położyć się przed telewizorem UWAGA czasami piecze
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Adres AIM Yahoo Messenger
Therese

PostWysłany: 2007.03.20, 20:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też skusiłam się na olejkową terapię. Zaczęłam stosować peeling kawowy z dodatkiem olejku grejfrutowego, a raz na tydzień z dodatkiem cynamonu. Oczywiście w opakowaniu wygrzewam się, a następnie po spłukaniu wcieram cellusculpt a co! By nie dać żadnych szans.
Powrót do góry
justyna 20
Gość

PostWysłany: 2007.06.08, 18:32    Temat postu: cellulit Odpowiedz z cytatem

A ile kosztuje ten aplefit??????????
Powrót do góry
Stable

PostWysłany: 2007.07.04, 21:48    Temat postu: Inneov Cellulit Odpowiedz z cytatem

A czy słyszałyście o preparacie do picia na cellulit - Inneov Cellulit? Smak podobno truskawkowy. Dajcie znać o efektach proszę i gdzie to najtaniej kupić ?
Powrót do góry
Aldona P / Mydlandia.pl

PostWysłany: 2007.07.05, 13:20    Temat postu: Aplefit Odpowiedz z cytatem

APLEFIT 100 tabletek kosztuje ok 22 zł. Najtaniej jest chyba w aptece internetowej, np:
http://www.vitanea.pl/index.phtml?apteka=aplefit_prepwspomagajacy_odchudzanie_kaps&action=produkt_szczegoly&pid=41303&k=85

Inneov Cellulit jest dużo droższy i jego opakowanie ma tylko 30 saszetek. Najtańszy znalazłam za 77 zł
http://www.fabrykazdrowia.pl/go/_info/?id=11711
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mydlandia Strona Główna -> Aromaterapia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach