Publikacje Nowości Opinie Koszyk Jak kupować Kontakt Sklep on-line
Forum Mydlandia

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

nadmierne pocenie '' wpadki''
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mydlandia Strona Główna -> Problemy za skórą
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
asska
Gość

PostWysłany: 2006.04.06, 15:47    Temat postu: nadmierne pocenie '' wpadki'' Odpowiedz z cytatem

witam serdecznie jestem osoba jak wiele dziewczyn ktora nadmiernie sie poci .Jest wiele forum na ten temat ale jeszcze nie znalazlam takiego na ktorym mozna opisac wpadki ktore zdarzaja sie bardzo czesto .
Bardzo prosze wpisujcie tutaj takie sytuacje.

A teraz moja wpadka
Bylam na slubie mialam na sobie zielona sukienke z krotkim rekawkiem ,w kosciele bylo dosyc duszno , po wyjsciu przed kosciol zobaczylam ze man ogromne plamy pod pachami ktore nie mozna w zaden sposob zakryc .Na dodatek stalam kolo mlodej pary i odbieralam koperty ktore goscie skladali .To bylo naprawde krepujace
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: 2006.04.12, 19:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja będąc u dziecka na uroczystości związanej z zakończeniem roku szkolnego, rozdaniem dyplomów i świadectw , siedziałam w zatłoczonej sali i nagle usłyszałam, że pani dyrektor wywołuje moje dziecko i jego rodzica na środek sali po odbiór dyplomu i gratulacji. Wstałam i nagle zobaczyłam, że na moich beżowych spodniach są ogromne plamy w okolicach pachwin, myślałam, że umrę ze wstydu. Na szczęście był ze mną mój mąż i szybko poszedł tam za mnie.
Powrót do góry
a.p.
Gość

PostWysłany: 2006.04.14, 21:00    Temat postu: NADMIERNE POCENIE SIĘ Odpowiedz z cytatem

Na problemy z nadmiernym poceniem się goraco polecam ETIAXIL: unikalnych antyperspirantów do stóp, pach i dloni.
Wystarczy zastosować Etiaxil, którego aktywne działanie służy do opanowania tego problemu, jednak nie blokuje całkowicie procesu perspiracji, ale spowalnia go i kontroluje. Aktualnie Etiaxil uznawany jest za jeden z najlepszych środków "regulatorów pocenia" dostępnych na rynku aptecznym.
W odróżnieniu od większości dezodorantów Etiaxil nie łączy się z potem i nie wywołuje negatywnych reakcji skóry. Aby zapewnić jego prawidłowe działanie, wystarczy używać go tylko raz do dwóch razy w tygodniu. Etiaxil nie jest dezodorantem, który tylko usuwa przykry zapach potu, dlatego należy dokładnie zapoznać się ze sposobem stosowania podanym na ulotce dołączonej do preparatu. Skuteczność działania Etiaxilu zależy od bezwzględnego przestrzegania trzech zasad stosowania:

• wieczorem przed pójściem spać

• na czystą skórę

• na skórę suchą, nie podrażnioną.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: 2006.04.15, 19:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przecież my doskonale znamy etiaxil, niestety on nie pomaga!!!!!
Powrót do góry
kiah

PostWysłany: 2006.04.15, 20:31    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

etiaxil czy antidral?? niech mi ktos powie?? no i czy one są ogólnodostępne... nawet w małym mieście gdzie jest 5 aptek? mniejsza z tym..;] ja tez okropnie sie poce i dziś sie dowiedziałam o antidralu. Od razu zaczęłam coś szperać i trafiłam na tą strone. Moich wpadek z poceniem było mnóstwo. Raz Jak sie kłóciłam z moim kolega to mój tajemniczy ukochany zobaczyl plamy i miała cała szkoła ubaw...;/;/ Moja koleżanka prosto w oczy powiedziałą mi : "Pocisz sie!! Śmierdzisz!!" To żenujące tak stać i ani podnieść ręki ani nic...A podejść do tablicy!! naprawde ! i cały czas sie ci zdaje że od ciebie śmierdzii i każdy to czuje... Ostatnio na biologi braliśmy temat skóry i potu! Okropność gdy cała klasa patrzy na ciebie i słychać potajemne śmiech a gdy babka pyta "co sie dzieje??" odpowiadają : "mamy tu jedną taką co ma problem z myciem sie - kasie!!" ale wy to wiecie:* fajnie że ktoś mnie rozumie:* tu jestem sama z tym problemem
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Gość

PostWysłany: 2006.04.16, 15:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Etiaxil( cena ok.50zł) i Antidral (ok. 15zł) są ogólnodostępne. Dostaniesz je w aptece bez żadnego problemu, pomagaja i to bardzo na pachy, ale na stopy i dłonie są za słabe.
Powrót do góry
anka
Gość

PostWysłany: 2006.05.05, 22:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

antidrial jest REWELACYJNY!!!!!!ale mozna go zastosowac tylko na noc przed pojsciem do luzka bo inaczej odbarwia ubrania no i nie na swiezo ogolone pachy ale dziala extra i stosuje go raz na tydzien SmileSmileSmile nie znam nic lepszego i skuteczniejszego Very Happy
Powrót do góry
lola
Gość

PostWysłany: 2006.05.17, 20:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a mi antidral nie pomógł, nie wiem czemu, kiedys się nie pociłam, a teraz ciągle i nic nie skutkuje, to jest okropne, nie wiem jak sobie z tym poradzić, może sa jakieś naturalne sposoby, które skutecznie hamują wydzielanie potu, albo z wiekiem minie, co o tym myślicie, pomóżcie mi prosze
Powrót do góry
axx
Gość

PostWysłany: 2006.05.18, 06:06    Temat postu: antidrial Odpowiedz z cytatem

antidrial uzyłam już dwa razy i stwierdzam, że jest poprostu rewelacyjny, moje problemy z uporyczywym poceniem się skończyły się miejmy nadzieję, że na zawsze Smile pozdrawiam Smile
Powrót do góry
O!ka
Gość

PostWysłany: 2006.05.21, 19:58    Temat postu: Też mam ten problem Odpowiedz z cytatem

Ja jakoś wcześniej się nie pociłam. Smile Dopiero teraz zaczełam. Sad Siostra mówiła że jak była młodsza miała ten sam problem. Crying or Very sad Poleciła mi antidral, ale niestety nie pomógl mimo że stosowałam go zgodnie z instrukcją. Exclamation Question Teraz dowiedziałam się o etiaxilu. Very Happy Mam zamiar go kupić. Laughing Mam nadzieję że mi pomoże. Surprised A jeżeli chodzi o moje wpadki nie było ich dużo, bo jak zauważam plamy zakładam bluzę. Very Happy Często koleżanki dziwią się że na dworze tak gorąco a ja w bluzie. Niestety w szkole gdy mam podejśc do tablicy nie czuję się zbyt komfortowo, a na wf-ie tez nie jest za dobrze. Confused Tam nie mogę założyć bluzy. I gdy tylko wykonujemy jakieś ćwiczenia rozciągające gdzie trzeba podnieść ręce próbuje się od nich wymigać. Confused Na szczęście mam wyrozumiałe koleżanki i potrafią one zrozumiec mój problem. Surprised A jeżeli chodzi o osoby takie jak ja. Znam jedną dziewczynę. Sama nigdy nie zauważyłąm u niej plam, ale wiem że śmieją się z niej chłopcy i że często zakrywa pachy wiążac bluzę na ramionach. Sad Jak nic nie działa to i tak można ale na dłuższą metę jest to bardzo męczące. Sad Zdarza się czasem że zamiast mysleć o tym co robisz itp zastanawisz się czy już masz plamy czy jeszcze nie. Mad 3majcie kciuki za mnie i za etiaxil. Mam nadzieję że on mi pomoże...Wink Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
uplotka
Gość

PostWysłany: 2007.08.21, 08:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moje wpadki...
bylam w szkole i siedzialam w lawce. mialam bluzke z krotkim rekawkiem blekitna. bardzo sie wtedy spocilam. jeszcze wtedy nie wydziwialam z bluzkami zeby nie bylo widac plam . w tym czasie zaczelam sie tak nadmiernie pocic. te lamy byly ogromne. i koedzy mi powiedzieli ze trohe sie spocilam. to bylo okropne. to byla najgorsza wpadka. normalnie staralam sie to ukrywac. teraz juz nie musze. uzywam antidral i sie tak nie poce. tylko trche. jak jest goracy dzien czy cos.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: 2007.08.21, 12:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to ze plamy u mnie bylo widac to nic...gorzej ze moj pot ma nieprzyjemny zapach....nie moge go niczym zwalczyc...dbanie o higiene,uzywanie antyperspirantow..czeste pranie ubran nie pomaga..;/raz chcialam koledze podczas takiej zabawy wrzucic sreberko po czekoladzie za szyje i sie nad nim nachylilam a on sie wtedy odwrocil..i poczul Embarassed masakra......przez tydzien balam sie mu spojrzec prosto w twarz.....szok.... Embarassed ,innym razem moja koezanka poczula i taki tekst-o kur****ale mi cos zajeb****o........myslalam ze sie pod ziemie zapadne.wiec sluchajcie-same plamy pod pachami to zaden wstyd!!!!wole miec plamy niz brzydko pachniec!!!tymardziej ze przestrzegam higieny...........to jest dopeiro krepujace
Powrót do góry
gość
Gość

PostWysłany: 2008.02.13, 14:43    Temat postu: pocenie sie! Odpowiedz z cytatem

witam wszystkich!
ciesze sie, ze nie jestem sama z tym problemem. Jest to naprawde meczace! Jedna z was powiedziala, ze zamiast myslenia o tym co sie by chcialo mysli sie o tym czy sie czlowiek zaraz zaleje potem. Otoczenie to widzi i raczej sprawia to zwykle zle wrazenie. Najgorzej jest w pracy! wystarczy bardziej nerwowa chwila i na rekach, twarzy a czasami i calym ciele pot! Jak czasami mocno sie zdenerwuje czuje, ze leje sie ze mnie jak z kranu. Dotarlam to tego forum i postanowilam przetestowac wasze leki! Potem jesli nic nie pomoze ide na zabieg! Pozdrawiam wszystkich i zycze pozbycia sie tej dolegliwosci jak najzybciej!
Powrót do góry
agus343
Gość

PostWysłany: 2008.02.13, 19:27    Temat postu: krępujący problem... Odpowiedz z cytatem

wiecie, ja tez mam taki problem i zawsze to ukrywam pod swetrami lub bluzami...nie jest to najlepsze rozwiazanie niestety....nie działają na mnie żadne zwykle antyperspiranty a próbowałam już wielu-różnych firm, w kulce, w sztyfcie, w aerozolu...nic z tego. wciąż tylko te plamy pod pachami...ale ostatnio zauważyłam ze nie tylko ja jedna w moim otoczeniu mam taki problem. ostatnio moja kolezanka oparła sie o oparcie krzesła i zauważyłam ze miała dość widoczne plamy pod pachami. jakoś ona się tym nie przejmowała...teżbym chciała się tym nie przejmować... Embarassed
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: 2008.03.13, 18:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm... Ja nie jestem w stanie chodzić w bluzach, gdy jest gorąco. W końcu czym cieplej, tym bardziej się pocę. Więc przestawiłam się na o dwa rozmiary za duże koszulki. Męskie, damskie - nie ma różnicy. Plam raczej nie widać (gorzej, gdy mam nieść plecak), ale mimo ogólnej akceptacji ("Fajny styl" :\) wolalabym móc chodzić w normalnych bluzkach, sukienkach...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mydlandia Strona Główna -> Problemy za skórą Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach