| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Basia Gość
|
Wysłany: 2008.01.02, 17:29 Temat postu: Sympatektomia lędźwiowa |
|
|
Witam serdecznie!
Czeka mnie zabieg sympatektomii lędźwiowej. Jeśli ktoś miał już taki zabieg, bardzo proszę o kontakt. Będę uważnie śledzić forum i może uzyskam jakieś bliższe informacje. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2008.01.14, 20:08 Temat postu: |
|
|
| A moglabys powiedziec gdzie bedziesz maiala wykonywana sympatektomie ledzwiowa bo tez chce sie zdecydowac?? i jakie moga byc skutki uboczne jesli sie orientujesz... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marg Gość
|
Wysłany: 2008.06.11, 15:11 Temat postu: symp lędzwiowa |
|
|
| równiez jestem zainteresowana tą operacją, gdzie ja przeprowadziliście i jakie macie po niej wrażenia? jestem z Białegostoku a tutaj tego nie robią. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
aszna Gość
|
Wysłany: 2008.09.04, 08:09 Temat postu: |
|
|
Czesc ja wlasnie wrocilam z zabiegu:) Zabieg robiony jest wakademi medycznej w gdansku.
Obecnie po zabiegu moge chodzic wiadomo ze miejsce operowane boli no ale.... da sie przezyc Powodzenia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
meg Gość
|
Wysłany: 2008.10.06, 12:30 Temat postu: |
|
|
| Aszna jak oceniasz efekty po operacji i jak długo musiałaś czekać na nią? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ewunia Gość
|
Wysłany: 2009.01.29, 17:05 Temat postu: |
|
|
| witam serdecznie:) 4 miesiace temu mialam wykonywany zabieg sympatektomii z prawej strony metoda torakoskopowa, dwa miesiace pozniej z lewej strony. Musze powiedziec iz jestem bardzo zadowolona, lecz nie zachwycona. Zawsze mialam spocone wrecz czerwono siwe dlonie, teraz koloryt jest normalny,jednak dlonie nie sa az tak bardzo suche, owszem po samej operacji byly wrecz przesuszone, jednak teraz czesto poci mi sie prawa dlon jest jakby wilgotna. Jestem z Jaworzna(gorny Slask) wiec ten zabieg mialam wykonywany w Katowicach, jednak na stopy a wiec ledzwiowej sympatektomii nie chcieli mi tam wykonywac. Powiedzieli ze jest to zbyt powazny zabieg. Ja po tej drugiej operacji mialam komplikacje poniewaz dren w trakcie operacji wysunal sie i przez dwa dni nie dzialalo mi pluco a takze mialam odsysana wode z niego. Wkladali mi dren na zywca po raz drugi. Jednak nie zaluje niczego:) bardzo chce zrobie ledzwiowa sym. bo nie dosc ze moje stopy sa mokrusienkie to jeszcze sa czerwone i puchna co boli kazdego dnia. Rozwazam zrobienie sympatektomii ledzwiowej a pozniej kupie aparat do jonoforezy by efekt byl skuteczniejszy. Pocenie kompensacyjne nie dotknelo mnie na szczescie:) jakby co piszcie na moj numer gg 13226167 pozdrawiam:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
janekj
|
Wysłany: 2009.06.18, 00:26 Temat postu: |
|
|
Widac, ze malo kto decyduje sie na ledzwiowa... _________________ Wybiera się ktoś na ETS do Gdańska? Można by wspólnie |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2009.08.15, 23:25 Temat postu: |
|
|
| hej. ja jestem po sympatektomii piersiowej. prawostronna a po kilku miesiącach lewostronna (rok temu) teraz wybieram się na lędźwiową. Troche mam pietra, trzeci raz odwiedzam szpital. Po piersiowych jestem nawet zadowolona, powikłania są takie, że schodzi mi skóra co jakis czas- jest to reakcja na zmianę wody, generalnie muszę dużo natłuszczać ręce. Martwię się, czy z nóg mi tez nie bedzie schodzić. Ale chyba wolę to niż wiecznie lodowate stopy... Ręce są ciepłe i suche. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|