Publikacje Nowości Opinie Koszyk Jak kupować Kontakt Sklep on-line
Forum Mydlandia

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Sposób na kurzajki

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mydlandia Strona Główna -> Problemy za skórą
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marta578

PostWysłany: 2009.09.23, 18:28    Temat postu: Sposób na kurzajki Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi się, ze tego tematu jeszcze nie ma na forum. Mam na myśli kurzajki. Trochę wstyd publicznie o tym mówić ale rzeczywiście u mnie takie sie pojawiły. czytałam o różnych metodach typu wypalanie, WARTNER. Wypalania się boję a Wartner jest nieskuteczny dla mnie. Co z tym zrobić?
alicja.696
Gość

PostWysłany: 2009.09.23, 22:58    Temat postu: kurzajki Odpowiedz z cytatem

Ja mam sposób na kurzajki, zrobiłam to z 10 lat temu i wymaga poświęcenia 3 dni. np w piątek zacząć. Otóż musisz rozgnieść świeży ząbek czosnku tak, by nie zmarnować soku. całą papkę nałożyć na kurzajkę i zawinąć opatrunkiem, nie moczyć. następnego dnia ponownie powtórzyć,niestety zrobią się bąble, jak po poparzeniu. ale dać szanse by się wygoiło.
drugi sposób, to mlecz, a w szczególności mleko- wetrzeć w kurzajkę aż się zrobi czarna, powtarzać do momentu całkowitego zasuszenia.
Powrót do góry
milka

PostWysłany: 2009.09.24, 11:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marta możesz sobie kupić Wartix, on jest tańszy, kosztuje 30zł i również wymraża kurzajki. Z moja kurzajka na palcu poradził sobie rewelacyjnie.
Butelka Wartixu jest duża i wystarcza na wymrożenie kilku kurzajek.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
marta578

PostWysłany: 2009.09.24, 15:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zaraz jak przeczytałam twoją odpowiedź poszłam do apteki. nie słyszeli o czymś takim. gdzie można to kupić?
Gość

PostWysłany: 2009.09.24, 16:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wartix można kupić w każdej aptece, a jeśli apteka nie będzie go miała, to można poprosić farmaceutę aby go sprowadził.
Powrót do góry
alicja
Gość

PostWysłany: 2009.09.27, 14:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marta, spróbuj z czosnkiem, wartner, wartix może nie sprostać głębokim kurzajkom. pewnie,można próbować..ale jak masz dylemat to lekarz powinien Ci je wypalić.
Powrót do góry
marta578

PostWysłany: 2009.09.28, 17:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OOOOOOOOOO nie. Raz że wypalanie boli a dwa. Pewnie zostaną po nim blizny.Podobno Wartix działa tylko na kurzajkę, a nie rusza skóry dookoła niej. Czytałam w internecie na stronie www.nakurzajki.pl
klaudia844
Gość

PostWysłany: 2009.09.29, 15:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No jeżeli chodzi o wypalanie kurzajek, to ja podziękuję Very Happy Już wole mieć je na palcu.
A tak całkiem na serio, to wolę wymrażanie kurzajek ciekłym azotem z dwóch prostych przyczyn:
1. nie boli
2. jest skuteczne

Można eksperymentować z wymrażaniem kurzajek u specjalisty, ale to się wiąże z kosztami. Można sobie kupić reklamowanego wszem i wobec Wartnera, ale on jest drogi i jest go niewiele. Można potrzeć ją zielskiem, które nazywa się glistnik jaskółcze ziele, ale teraz to chyba się go już nie znajdzie. Można też zakupić tani ciekły azot, jak chociażby wspomniany wcześniej Wartix, którzy mnie pomógł się rozprawić z kurzajką.
Powrót do góry
mirabel25

PostWysłany: 2011.08.05, 09:16    Temat postu: kurzajki Odpowiedz z cytatem

Najskuteczniejsza i najszybsza metoda to wypalanie. Jednak wiadomo to kosztuje i wiele strachu i większość się na ten zabieg nie decyduje.
Jak tu inni polecają to Wartner chyba jest najlepszy i najskuteczniejszy. W żadnym wypadku nie stosować Brodacid, bo czytałam, że mogą powodować rozmnażanie kurzajek.
Powrót do góry
mirabel25

PostWysłany: 2011.08.05, 09:18    Temat postu: kurzajki Odpowiedz z cytatem

Najskuteczniejsza i najszybsza metoda to wypalanie. Jednak wiadomo to kosztuje i wiele strachu i większość się na ten zabieg nie decyduje.
Jak tu inni polecają to Wartner chyba jest najlepszy i najskuteczniejszy. W żadnym wypadku nie stosować Brodacid, bo czytałam, że mogą powodować rozmnażanie kurzajek.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mydlandia Strona Główna -> Problemy za skórą Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach