| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
marta578
|
Wysłany: 2009.09.23, 18:28 Temat postu: Sposób na kurzajki |
|
|
Wydaje mi się, ze tego tematu jeszcze nie ma na forum. Mam na myśli kurzajki. Trochę wstyd publicznie o tym mówić ale rzeczywiście u mnie takie sie pojawiły. czytałam o różnych metodach typu wypalanie, WARTNER. Wypalania się boję a Wartner jest nieskuteczny dla mnie. Co z tym zrobić? _________________ Miło Was poznać |
|
| Powrót do góry |
|
 |
alicja.696 Gość
|
Wysłany: 2009.09.23, 22:58 Temat postu: kurzajki |
|
|
Ja mam sposób na kurzajki, zrobiłam to z 10 lat temu i wymaga poświęcenia 3 dni. np w piątek zacząć. Otóż musisz rozgnieść świeży ząbek czosnku tak, by nie zmarnować soku. całą papkę nałożyć na kurzajkę i zawinąć opatrunkiem, nie moczyć. następnego dnia ponownie powtórzyć,niestety zrobią się bąble, jak po poparzeniu. ale dać szanse by się wygoiło.
drugi sposób, to mlecz, a w szczególności mleko- wetrzeć w kurzajkę aż się zrobi czarna, powtarzać do momentu całkowitego zasuszenia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
milka
|
Wysłany: 2009.09.24, 11:14 Temat postu: |
|
|
Marta możesz sobie kupić Wartix, on jest tańszy, kosztuje 30zł i również wymraża kurzajki. Z moja kurzajka na palcu poradził sobie rewelacyjnie.
Butelka Wartixu jest duża i wystarcza na wymrożenie kilku kurzajek. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marta578
|
Wysłany: 2009.09.24, 15:34 Temat postu: |
|
|
Zaraz jak przeczytałam twoją odpowiedź poszłam do apteki. nie słyszeli o czymś takim. gdzie można to kupić? _________________ Miło Was poznać |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2009.09.24, 16:24 Temat postu: |
|
|
| Wartix można kupić w każdej aptece, a jeśli apteka nie będzie go miała, to można poprosić farmaceutę aby go sprowadził. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
alicja Gość
|
Wysłany: 2009.09.27, 14:14 Temat postu: |
|
|
| Marta, spróbuj z czosnkiem, wartner, wartix może nie sprostać głębokim kurzajkom. pewnie,można próbować..ale jak masz dylemat to lekarz powinien Ci je wypalić. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
marta578
|
Wysłany: 2009.09.28, 17:32 Temat postu: |
|
|
OOOOOOOOOO nie. Raz że wypalanie boli a dwa. Pewnie zostaną po nim blizny.Podobno Wartix działa tylko na kurzajkę, a nie rusza skóry dookoła niej. Czytałam w internecie na stronie www.nakurzajki.pl _________________ Miło Was poznać |
|
| Powrót do góry |
|
 |
klaudia844 Gość
|
Wysłany: 2009.09.29, 15:41 Temat postu: |
|
|
No jeżeli chodzi o wypalanie kurzajek, to ja podziękuję Już wole mieć je na palcu.
A tak całkiem na serio, to wolę wymrażanie kurzajek ciekłym azotem z dwóch prostych przyczyn:
1. nie boli
2. jest skuteczne
Można eksperymentować z wymrażaniem kurzajek u specjalisty, ale to się wiąże z kosztami. Można sobie kupić reklamowanego wszem i wobec Wartnera, ale on jest drogi i jest go niewiele. Można potrzeć ją zielskiem, które nazywa się glistnik jaskółcze ziele, ale teraz to chyba się go już nie znajdzie. Można też zakupić tani ciekły azot, jak chociażby wspomniany wcześniej Wartix, którzy mnie pomógł się rozprawić z kurzajką. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mirabel25
|
Wysłany: 2011.08.05, 09:16 Temat postu: kurzajki |
|
|
Najskuteczniejsza i najszybsza metoda to wypalanie. Jednak wiadomo to kosztuje i wiele strachu i większość się na ten zabieg nie decyduje.
Jak tu inni polecają to Wartner chyba jest najlepszy i najskuteczniejszy. W żadnym wypadku nie stosować Brodacid, bo czytałam, że mogą powodować rozmnażanie kurzajek. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mirabel25
|
Wysłany: 2011.08.05, 09:18 Temat postu: kurzajki |
|
|
Najskuteczniejsza i najszybsza metoda to wypalanie. Jednak wiadomo to kosztuje i wiele strachu i większość się na ten zabieg nie decyduje.
Jak tu inni polecają to Wartner chyba jest najlepszy i najskuteczniejszy. W żadnym wypadku nie stosować Brodacid, bo czytałam, że mogą powodować rozmnażanie kurzajek. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|