Aktualności Publikacje Nowości Opinie Koszyk Jak kupować Kontakt Sklep on-line
Forum Mydlandia

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

bardzo się pocę
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 55, 56, 57

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mydlandia Strona Główna -> Problemy za skórą
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Spocony
Gość

PostWysłany: 2009.09.16, 14:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chyba wszystkim skończyły się pomysły ;]
Powrót do góry
picccccc
Gość

PostWysłany: 2009.09.27, 21:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

psycholog bedzie cie karmil fajnymi tekstami, poleci jakies sesje za ok 100zl/h i bedzie sie bujac tam bez konca.
to tylko moje luzne wnioski na pdst tego co przeczytalem na forach o roznych lekach Smile
Powrót do góry
any
Gość

PostWysłany: 2009.10.30, 08:09    Temat postu: bellergot Odpowiedz z cytatem

czas zażywania 5 dni, dawka 2 x 1, działanie, otepienie, senność, uspokojenie - ale uspokojenie a nie błogi spokój, w momentach bardzo stresujących lekko pomaga, pozostają objawy newrowe - sztywność karku, drżenie rąk i głowy, wybuchy gorąca.

nie pomaga na stany depresyjne i załamania.

Any (she) 29 l.
Powrót do góry
picccccccc
Gość

PostWysłany: 2009.11.08, 20:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no niestety, zloty srodek to nie jest... ale czasem troche moze pomoze :]
Powrót do góry
Gab
Gość

PostWysłany: 2009.11.18, 18:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ktoś z was miał z tym do czynienia?
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?c=&products_id=4149
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: 2010.02.22, 12:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie wywalajcie kasy na żaden chlorek glinu prosze was ludzie, tez sie dałem na to nabrać. Te same składniki ma antidral, etiaxil i odaban. Odaban jest najlepszy, wchłania sie moment, nie szczypie. Na dłonie podbno jest niezawodny stoppot- puder
Powrót do góry
G.
Gość

PostWysłany: 2010.04.26, 21:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miał ktoś coś do czynienia z takim antyperspirantem roll-on Iwostin z serii Aspiria?
Powrót do góry
tlen
Gość

PostWysłany: 2010.05.22, 21:46    Temat postu: Re: :-( Odpowiedz z cytatem

Dotti napisał:
Nicola napisał:
Ja odkąd pamiętam mam problemy ze skórą - nadmierna potliwość + łojotok. Najgorszy koszmar to dłonie - wstydzę się gdzieś iść bo może ktoś będzie chciał mi podać rękę, albo wypełnić jakiegoś druczka w urzędzie, bo zaraz jest mokry od potu. Wyobraźcie sobie, że nawet na ślub nie chcę się zgodzić, bo wyobrażam sobie co będzie podczas zakładania obrączki czy podawania dłoni!!!
Przeżyłam 31 lat i nie wiem co jest przyczyną, lekarz pierwszego kontaktu, dermatolog, endokrynolog - wszędzie słyszę że taka moja uroda. Nic nie działa, leki na uspokojenie, picie szałwi, sypanie talkiem, nic. Jedynie Antidral, ale tylko pod pachy.
Nie zawsze się pocę, jak jest chłodno to czuję się wspaniale, jak tylko wejdę do ciepłego, nieprzewiewnego pomieszczenia natychmiast ze mnie kapie. W lato przeżywam tragedię, jak jest powyżej 20 st i nie ma wiatru poprostu się ze mnie leje.
Jednym słowem, ta przypadłość niszczy życie Sad

Nikola, ze mna jest dokladnie tak samo... Czasem sobie mysle ze jedynym lekarstwem byloby wyprowadzic sie do kraju, w ktorym panuje klimat umiarkowany i temperatury nie przekraczaja 20 stopni...
Ale problemem bylyby nadal duszne pomieszczenia i rozne sytuacje wywolujace emocje... Wtedy dlonie mam albo mokre albo okropnie lepkie, do tego zaczerwienione i jakby spuchniete... Takie tez stopy...
U mnie problemem jest ponadto pocenie w okolicach posladkow... Latem musze przepasac biodra dodatkowo jakas bluza, zeby nie bylo widac mokrych spodni po wstaniu z siedzenia... Okropnosc...

No jakbym czytal o sobie. W zimie jeszcze da sie przezyc, ale gdy nadchodzi lato i temperatury powyzej 20 stopni wpadam w depresje. Ten problem rozwala moje zycie i odbiera w ogole na nie chec. Przed kazdym wyjsciem z domu o tym mysle a wyjscia ograniczam w dzien do niezbednego minimum. Poce sie caly, na pachy antidral dosysc dobrze pomaga, ale pachy to dla mnie maly problem. Najgorsza jest glowa, poce sie nawet na tylku... Gdy tylko wyjde na slonce jestem momentalnie caly mokry, pot leje sie ze mnie strumieniami. Nie mowie nawet juz o jakichs bardziej stresujacych przypadkach, jak egzaminy na uczelni czy jazda komunikacja miejska w tloku to to juz jest sajgon po prostu. Przez pocenie sie o malo nie zawalilem studiow bo nie chodzilem na zajecia, w lecie w dzien nie moge nigdzie wychodzic, niczego zalatwic, z nikim sie spotkac. Przy planowaniu czegokolwiek caly czas musze o tym myslec, czy bede msuail gdzies isc w ciagu dnia cos zrobic itp. Przeczytalem juz na ten temat mnostwo for itd. i na moj przypadek chyba nei ma lekarstwa. Teraz mam zamiar isc do lekarza po Bellergot, rownoczesnie brac Persi Block oraz pic napary z szalwi. Jezeli lekarz sie zasmieje i zbagatelizuje ten problem, albo powie mi ze "taka moja natura" to chyba go zaszlachtuje na miejscu. Wiem przynajmniej ze nie jestem sam, ale to naszego problemu nie rozwiazuje. Czasami, w piekne, cieple, sloneczne letnie dni, z ktorych sie powinienem cieszyc jak moi znajomi, po kilkudniowym nie wychodzeniu z domu, zastanawiam sie calkiem powaznie nad ostatecznym zlikwidowaniu mojego problemu. Czyli likwidacja siebie.
Powrót do góry
Aeon
Gość

PostWysłany: 2010.07.05, 23:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Odświeżę trochę temat Smile

Jeśli ktoś chce porozmawiać z kimś po operacji ( już rok po ) zapraszam na meila: piotrandr@gmail.com albo gg: 3192504

Operację miałem wykonaną w Gdańsku u doktora Stefaniaka
Powrót do góry
magda
Gość

PostWysłany: 2010.08.03, 15:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u mnie wszystko zaczęło się jeszcze w podstawówce. pamiętam te okropne plamy pod pachami, które starałam sie jakoś ukryć, bojąc się zawsze odpowiedzi przy tablicy co bym przypadkiem nie musiala podnieść ręki do góry. Koszmar. aż w końcu na jakimś forum znalazlam 'zloty srodek' Antidral. oczywiści kupiłam i zastosowałam i wtedy dopiero zaczął sie prawdziwy koszmar. po jakimś czasie przestał w ogóle działać a co gorsze zaczęły mi się pocić plecy, klatka, twarz, głowa w ogole cale cialo! Poszłam do liceum, nowe środowisko, nowi ludzie, więcej stresu i dzień w dzień leje się ze mnie woda. każdego dnia idę do tej szkoły jak na ścięcie, po drodze zastanawiając się jak bardzo się spocę. to stalo się już obsesją. bylam u dermatologa oczywiście, nic nowego się nie dowiedziałam, przypisała mi Bellergot ale na mnie w ogóle on nie działał oraz Driclor. Przyznam że na początku byłam zdumiona jego działaniem. Smarowałam nim klatke, plecy, całą twarz i ręcę. Nie zwalczył całkiem problemu, ale czulam poprawę. Niestety odstawiłam go teraz bo nie moglam już znieść swędzenia i pieczenia skóry. Ostatni kupiłam Perspi Block, który także odstawiłam bo efekty w sumie żadne. 4 miesiące chodziłam do psychologa i to również nic nie dało.. Nie mam już nawet pomysłu jak z tym walczyć, ale wiecznie mokre ubrania i poczucie takiego zażenowaniu wśród ludzi jest nie do zniesienia. i nienawidze przez to lata i 30 stopniowych upałów gdzie mokre mam nawet nogi..
Najgorszy jest jednak fakt, że nie ma na to żadnego lekarstwa...
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mydlandia Strona Główna -> Problemy za skórą Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 55, 56, 57
Strona 57 z 57

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach