Wysłany: 2010.03.12, 01:18 Temat postu: Pytanie do kobiet nt. golenia (nie twarzy!)
Witam drogie Panie,
wiem ze jestescie lepiej poinformowane jesli chodzi o tematyke zwiazana ze skora, a golenie jej powierzchni pod owa tematyke podchodzi wiec postanowilem zapytac o swoj problem na tym forum.
Do rzeczy.
Moim problemem jest fakt iz mam owlosione ramiona i bardzo mnie to krepuje... Jednym z wyjsc z tej sytuacji jest okresowe golenie maszynka do golenia tego miejsca... Jest to najmniej klopotliwe rozwiazanie dlatego je rozwazam.
Mam jednak obawy, bo kiedys slyszalem ze golone wlosy odrastaja szybciej i ze sa grubsze, dluzsze itp... Czy to prawda? Nie chcialbym abym swoimi zabiegami wplynal w ten sposob, ze owlosienie z biegiem czasu bedzie "powazniejsze". Slyszalem ze depilacja sprawia, ze odrastajacy wlos jest slabszy, czyli przeciwienstwo golenia...
To prawda. Włoski po usunięciu maszynką (np jednorazową) są grubsze i mają "mocniejszą" cebulkę, są też bardziej widoczne - mają ciemniejszy kolor. Polecam depilowanie depilatorem to nie boli tak bardzo
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach