Aktualności Publikacje Nowości Opinie Koszyk Jak kupować Kontakt Sklep on-line
Forum Mydlandia

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Pytanie do kobiet nt. golenia (nie twarzy!)

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mydlandia Strona Główna -> Problemy za skórą
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
facet
Gość

PostWysłany: 2010.03.12, 01:18    Temat postu: Pytanie do kobiet nt. golenia (nie twarzy!) Odpowiedz z cytatem

Witam drogie Panie,
wiem ze jestescie lepiej poinformowane jesli chodzi o tematyke zwiazana ze skora, a golenie jej powierzchni pod owa tematyke podchodzi wiec postanowilem zapytac o swoj problem na tym forum.
Do rzeczy.
Moim problemem jest fakt iz mam owlosione ramiona i bardzo mnie to krepuje... Jednym z wyjsc z tej sytuacji jest okresowe golenie maszynka do golenia tego miejsca... Jest to najmniej klopotliwe rozwiazanie dlatego je rozwazam.
Mam jednak obawy, bo kiedys slyszalem ze golone wlosy odrastaja szybciej i ze sa grubsze, dluzsze itp... Czy to prawda? Nie chcialbym abym swoimi zabiegami wplynal w ten sposob, ze owlosienie z biegiem czasu bedzie "powazniejsze". Slyszalem ze depilacja sprawia, ze odrastajacy wlos jest slabszy, czyli przeciwienstwo golenia...

Prosze o pomoc i odpowiedz na moje pytania Smile

Piotr
Powrót do góry
Ania :)
Gość

PostWysłany: 2010.04.25, 20:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To prawda. Włoski po usunięciu maszynką (np jednorazową) są grubsze i mają "mocniejszą" cebulkę, są też bardziej widoczne - mają ciemniejszy kolor. Polecam depilowanie depilatorem Smile to nie boli tak bardzo Very Happy Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mydlandia Strona Główna -> Problemy za skórą Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach