Publikacje Nowości Opinie Koszyk Jak kupować Kontakt Sklep on-line
Forum Mydlandia

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Straszliwe pocenie się.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mydlandia Strona Główna -> Problemy za skórą
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dagmara:)
Gość

PostWysłany: 2011.04.28, 18:19    Temat postu: Straszliwe pocenie się. Odpowiedz z cytatem

Witam!
W marcu skończyłam 15 lat i właściwie nie wiem co mam robić.
Mój problem zaczął się mniej więcej w czwartej-piątej klasie podstawówki. Zaczęłam się strasznie pocić. Gdzieś na początku tego problemu stosowałam ETIAXIL, i raczej nie zbyt mi pomagał. Używałam go na noc, rano zmywałam. W tym czasie zrezygnowałam z jakichkolwiek innych dezodorantów czy antyperspirantów. A później to właściwie ciągle sie pociłam, ale nie zwracałam na to uwagi, bo widziałam, że kilka dziewczyn ma takie problemy. Nosiłam kolorowe bluzki, na to ciemne bluzy, swetry, sweterki. I tak do dnia dzisiejszego. Z domu nie ruszam się bez czarnej bluzy lub czarnego sweterka, czasami zakładam szarą bluzę ale jest ona dość gruba i pot przez nią nie przechodzi. Moja szafa to głównie czarne i białe bluzki, a nawet jeśli są tam jakieś kolorowe to i tak ich nie noszę, bo się wstydzę. W domu zazwyczaj się nie pocę, albo jest to minimalne. To chyba na tle nerwowym, ale przecież ja się cały czas nie denerwuję. Przychodzę do szkoły i wgl o tym nie myślę, a później w połowie 1 lekcji stwierdzam, że jestem już mokra. Cały czas chodzę w tych bluzach. Chciałabym się jakoś ładnie ubierać. Kolorowe bluzki, szare sweterki... Ale przez ten przeklęty problem nie mogę niczego założyć. Od jakiegoś czasu stosuję IWOSTIN, ale nie pomaga. Piję też na przemian raz herbatę z szałwi, a raz z pokrzywy, ale to też przynosi małe skutki. Czytałam, że podobno dobrym preparatem jest ANTIDRAL i jestem skłonna do kupienia go ale zastanawiam się czy można go stosować z innymi antyperspirantami. Czy mogę tak np. wieczorem używam ANTIDRALU, rano zmywam i używam IWOSTINU? Czy to nie będzie przesada? Proszę o jak najwięcej informacji na temat ANTIDRALU. Macie podobny problem? Czy mogę stosować tak jak opisałam?
Powrót do góry
11
Gość

PostWysłany: 2011.04.29, 08:10    Temat postu: odp Odpowiedz z cytatem

a byłaś u dermatologa ?
Powrót do góry
Dagmara:)
Gość

PostWysłany: 2011.04.29, 19:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie, nie byłam.
Powrót do góry
kaja
Gość

PostWysłany: 2011.05.14, 11:14    Temat postu: straszliwe pocenie Odpowiedz z cytatem

mi bardzo pomaga antyperspirant Ziaja Bloker w kulce. stosuje się go na noc przez 3 dni, a potem tylko raz w tygodniu. dla mnie na prawdę super, choć nie jest łatwo dostępny, ale warto poszukać. i kosztuje 6 7zl. pozdrawiam.
Powrót do góry
reve
Gość

PostWysłany: 2011.05.19, 21:40    Temat postu: Etiaxil i Vichy Odpowiedz z cytatem

Mnie tylko pomaga Eitaxil, a potem między jedna a drugą aplikacją Etiaxil'u to Vichy kulka 48h. Jedno i drugie dosyć drogie, ale bardzo skuteczne.
Powrót do góry
reve
Gość

PostWysłany: 2011.05.19, 21:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A z tym Etiaxilem jest tak, od początku:
golę się pod pachami, potem na następny dzień, bądź za dwa dni po goleniu, na umytą i wysuszoną skórę pod pachami 100% suchości, nawet można suszarką podsuszyć, przejeżdżam rolką po obu pachach tylko raz i z rękami uniesionymi czekam aż wyschnie zupelnie. I kłade się spać. Wygląda dosyć przesadnie, ale jezeli chcesz przeżyć do rana i nie zadrapać się do krwi to tak nalezy postępować. Rano wstaję i zmywam to coś z pach. Pod wieczór dopiero nakładam Vichy kulka 48h, bo bardzo ladnie pachnie i tez blokuje. I stosuję tak długo te vichy, aż zaś najdzie mnie potrzeba Etiaxul'u. Trzeba wedlug własnych potrzeb naszych pach stosowac etiaxil, ja stosuję na prawdę bardzo zadko, może 1 na miesiąc, jest super, a dodam, że wcześniej miałam koła potu pod pachami.
Pozdrawiam i zycze powodzenia.
To działa.
Powrót do góry
monika57757868
Gość

PostWysłany: 2011.05.28, 21:56    Temat postu: odp Odpowiedz z cytatem

właśnie ten Ziaja Bloker mi tez pomógł tani starcza na wieki a problem znikł
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Mydlandia Strona Główna -> Problemy za skórą Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach